ΚΡΕΜΕΣ

Ενυδατική – Primer

Φτιάξτε μία ελαφριά αλλά έξτρα ενυδατική κρέμα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί και πριν το make up.

Τι θα χρειαστείτε;

Α ΦΑΣΗ
Rice Bran oil 5ml
Poppy seed oil 5ml
Hammamelis oil 4ml
Oliwax 4gr
Cetearyl Alcohol 2gr
Β ΦΑΣΗ
Ανθόνερο Τριαντάφυλλου 63ml
Εκχύλισμα Χαμομηλιού 5ml
Αλόη χυμός 4ml
Γ ΦΑΣΗ
Fucocert 2ml
Milk Tein 2ml
Atecoron 2ml
Vitamin E 1ml
Vitamin B5 2ml
Αιθέριο Λεβάντας 3 σταγ.
Αιθέριο Rosewood 3 σταγ.
Άρωμα Αγιόκλημα 4 σταγ.
Συντηρητικό Geogard 221 1ml

Πατήστε πάνω σε κάθε προϊόν για να το δείτε στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα

Τρόπος Παρασκευής

Βάζουμε την ΦΑΣΗ Α & Β σε μπεν μαρί σε ξεχωριστά δοχεία.

Μόλις φτάσουμε στους 70 βαθμούς κελσίου και δούμε ότι έχουν λιώσει οι γαλακτωματοποιητές μας, αποσύρουμε και τα 2 δοχεία από τη φωτιά και ρίχνουμε την Φάση Α στη Φάση Β.

Ανακατεύουμε καλά με ένα μίξερ χειρός κρατώντας το σταθερά χαμηλά στον πάτο του δοχείου, για να μην μας πάρει αέρα, για λίγα λεπτά.

Μετά μπορούμε να το δουλέψουμε με μία σπάτουλα για να βγάλουμε τυχόν αέρα που μπορεί να έχει περάσει, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας και πέσει στους 35 βαθμούς.

Τότε αρχίζουμε να προσθέτουμε τα συστατικά της 3ης φάσης ένα ένα ανακατεύοντας καλά.

Τελευταίο βάζουμε το συντηρητικό μας.

Αποστειρώνουμε με οινόπνευμα το βάζο στο οποίο θα βάλουμε την κρέμα μας και την τοποθετούμε.

Βρείτε όλα τα απαραίτητα υλικά στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα  www.manischemicals.com αλλά και στο φυσικό μας κατάστημα, Γερανίου 13, Ομόνοια.

Καλή επιτυχία!!!

Βρείτε όλα τα προϊόντα που χρησιμοποιήσαμε:

Ρυζέλαιο (Rice Bran oil)

Το Ρυζέλαιο εξάγεται από το φύτρο και τον εσωτερικό φλοιό του ρυζιού. Περιέχει ελαϊκό, λινελαϊκό και παλμιτικό οξύ, γ-ορυζανόλη, βιταμίνες Β και Ε, συνένζυμο Q10, σκουαλένιο και φυτοστερόλες. Αντιφλεγμονώδες, αντιοξειδωτικό, αντιγηραντικό, δίνει φωτεινότητα στην επιδερμίδα. Βοηθά στην αναγέννηση των κυττάρων του, εξισορροπεί το παραγόμενο σμήγμα. Άριστο ενυδατικό, ενδείκνυται για την περιποίηση της ώριμης επιδερμίδας. Ενυδατώνει, αναζωογονεί, μαλακώνει και περιποιείται ιδιαίτερα κάθε τύπο δέρματος.

Έλαιο Παπαρούνας (Poppy Seed oil)

Το έλαιο είναι προϊόν ψυχρής έκθλιψης από τους σπόρους της παπαρούνας (Papaver somniferum). Οι παπαρούνες ανήκουν στα παλαιότερα φυτά της γης. Οι σπόροι που βρέθηκαν στη μέση Ευρώπη χρονολογούνται από το 4600 έως το 3800 π.Χ. Έχει υψηλές συγκεντρώσεις παλμιτικού οξέος και λινελαϊκού οξέος για αυτό το έλαιο παπαρούνας είναι ένα εξαιρετικό λάδι για φθαρμένο, ώριμο και ξηρό δέρμα.

Αμαμηλίδα Έλαιο (Witch Hazel oil)

Το έλαιο Αμαμελίδας προέρχεται από τα άνθη, τα φύλλα και το φλοιό του μικρού αυτού θάμνου που συναντάται κυρίως στη Βόρεια Αμερική. Αποτελεί φυσικό στυπτικό, έχει αντιφλεγμονώδη και αντιμικροβιακή δράση καθώς παρουσιάζει αιμοστακτικές και παυσίπονες ιδιότητες.

Oliwax 100gr

Το Oliwax® είναι ένας γαλακτωματοποιητής πολλαπλών χρήσεων που παράγεται από εξαιρετικά καθαρό ελαιόλαδο. Είναι ένα ιδιαίτερα λιπόφιλο ενεργό μαλακτικό με εξαιρετική δερματολογική συμπεριφορά, ενώ παράλληλα βελτιώνει τη σταθερότητα των γαλακτωμάτων ο / w και w / o καθώς και ανύδρων συστημάτων.

Cetearyl Alcohol

Η αλκοόλη Cetearyl είναι ένα λευκό, κηρώδες συστατικό που παρασκευάζεται από ένα μίγμα λιπαρών αλκοολών που αποτελείται κυρίως από κετυλικές και στεαρυλικές αλκοόλες, οι οποίες απαντώνται σε φυτά, όπως το λάδι καρύδας και το φοινικέλαιο. Χρησιμοποιείται ως σταθεροποιητής γαλακτώματος, παράγοντας αδιαφάνειας και επιφανειοδραστική ουσία αύξησης αφρού, καθώς επίσης και υδατικό και μη υδατικό παράγοντα αύξησης του ιξώδους. Προσδίδει μαλακτική αίσθηση στο δέρμα και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε γαλακτώματα νερού σε έλαιο, γαλακτώματα ελαίου σε νερό και άνυδρες συνθέσεις.

Τριαντάφυλλο Ανθόνερο

Από τα αρχαία χρόνια, τα πέταλα του τριαντάφυλλου χρησιμοποιούνταν τόσο ως καλλυντικό των γυναικών όσο και ως θεραπεία για διάφορες παθήσεις. Το ροδόνερο λοιπόν, που προκύπτει από την απόσταξη ατμού από φρέσκα ροδοπέταλα, έχει πολλές ευεργετικές ιδιότητες που φροντίζουν την επιδερμίδα μας

Χαμομήλι Εκχύλισμα LG

Το εκχύλισμα χαμομηλιού προέρχεται από την επεξεργασία των ανθών του φυτού, το οποίο είναι γνωστό ως Άγριο ή ως Γερμανικό χαμομήλι. Το Χαμομήλι έχει ισχυρή αντιφλεγμονώδη δράση και είναι ιδανικό για την ευαίσθητη και ευερέθιστη επιδερμίδα.

Αλόη Χυμός

H λέξη «αλόη» προέρχεται από την εβραϊκή λέξη «alloeh» και σημαίνει πικρή και λαμπερή ουσία ενώ η λέξη «βέρα», έχει τη ρίζα της στη λατινική και σημαίνει «αληθινός». Κατάγεται πιθανότατα από τη Βόρεια Αφρική, τις Κανάριους Νήσους και το Πράσινο Ακρωτήρι. Το φύλλο της αλόης αποτελείται από τέσσερα στρώματα: το φλοιό, τον υποφλοιώδη χιτώνα, το στρώμα της κόλλας και το παρέγχυμα ή πολφός, που είναι το στρώμα το οποίο περιέχει το πολύτιμο ζελέ. Από την επεξεργασία αυτού του ζελέ είναι που παράγονται τα διάφορα προϊόντα της αλόης.

Ο χυμός αλόης που έχουμε είναι μόνο για εξωτερική χρήση και χρησιμοποιείται για την περιποίηση του σώματος και των μαλλιών, καθώς ενυδατώνει, αυξάνει την παραγωγή κολλαγόνου και ενισχύει τη φυσική τους άμυνα.

Fucocert

To Fucocert είναι ένα φυσικό προϊόν που είναι καταπραϋντικό, ενυδατικό, αντιγηραντικό, αναδομεί τα κύτταρα και δίνει απαλή υφή στα προϊόντα. Κατάλληλο για προϊόντα προσώπου, σώματος και μαλλιών. Δεν περιέχει συντηρητικό και είναι εγκεκριμένο από ECOCERT.

Milk Tein NPNF 60ml

Το Milk Tein NPNF είναι μια υδρολυμένη πρωτεΐνη γάλακτος που συνθέτει, τρέφει και ενυδατώνει το σώμα, το δέρμα και τα μαλλιά. Με συνεχή χρήση, η κατακράτηση υγρασίας αυξάνεται. Αυτό το προϊόν έχει θρεπτικά και ενυδατικά οφέλη. Επιπλέον, αποτρέπει την αφυδάτωση του δέρματος από σκληρές επιφανειοδραστικές ουσίες. Δίνει αυξημένη ελαστικότητα στο δέρμα και προστατεύει το φράγμα του δέρματος. Είναι ECOCERT και COSMOS APROOVED

Atecoron Plus PHE 1.2

Το Atecoron Plus® PHE 1.2 είναι ένας αμιγώς συνδυασμός ατελοκολλαγόνου και διαφορετικών μοριακών βαρών βιοϊατρικώς παραγόμενου υαλουρονικού νατρίου (SH) και βελτιώνει την απαλότητα και την ελαστικότητα του δέρματος.

Βιταμίνη Ε

Γνωστή και σαν α-τοκοφερόλη είναι ένα ισχυρό λιποδιάλυτο αντιοξειδωτικό που καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες. Προσφέρει βαθιά ενυδάτωση σε ξηρά αφυδατωμένα δέρματα. Απαραίτητη σε όλα τα καλλυντικά σαν φυσικό συντηρητικό.

Προβιταμίνη Β5 75%

Η D-Panthenol είναι μια θρεπτική ουσία από την οικογένεια βιταμινών Β που βοηθά στη διαχείριση των αρνητικών αποτελεσμάτων που μπορεί να έχει το οξειδωτικό στρες στο δέρμα μας, όπως ερυθρότητα, λεπτές γραμμές, τραχύτητα δέρματος και πολλά άλλα.

Λεβάντα (Lavandula angustifolia barrem)

Το αιθέριο έλαιο της Λεβάντας προέρχεται από απόσταξη των ανθέων του φυτού. Είναι το αιθέριο έλαιο, που έχει τις περισσότερες εφαρμογές. Χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση εγκαυμάτων, για την καταπολέμηση του stress, μείωση άγχους, απάλυνση μυοσκελετικών πόνων. έχει άριστες  αναπλαστικές, καταπραυντικές, αντικαταθλιπτικές, αντιφλεγμονώδεις και επουλωτικές ιδιότητες. Κατά της κυτταρίτιδας, ιδανικό για αποτοξίνωση, για δερματίτιδες, εκζέματα και γυναικολογικά προβλήματα. Χρησιμοποιείται απ’ευθείας στην επιδερμίδα σε εγκαύματα, ερεθισμούς και τσιμπήματα. Αποτελεσματικό ως εντομοαπωθητικό.

Ροδόξυλο (Aniba rosaedora)

Κατάλληλο για όλους τους τύπους δέρματος. Καταπολεμά την ακμή, τις ρυτίδες, και τα σημάδια. Έχει αφροδισιακές ιδιότητες και αντικαταθλιπτική δράση. Χρήσεις: Προϊόντα περιποίησης προσώπου και σώματος, αντιγηραντικές και αναπλαστικές κρέμες, κατά της ακμής, στην αρωματοθεραπεία.

Αγιόκλημα Ρ.Ο

Άρωμα Αγιόκλημα για καλλυντική χρήση.

Geogard 221

Είναι ένα συνθετικό συντηρητικό εγκεκριμένο από τον ΕCOCERT για καλλυντική χρήση. Ιδανικό για καλλυντικές κρέμες, λοσιόν και υγρά σαπούνια, σαμπουάν.

Related posts
ΚΡΕΜΕΣ

Κρέμα για ροδόχρους ακμή 100ml

Πολλοί άνθρωποι, κυρίως γυναίκες υποφέρουν από…
Read more
ΚΡΕΜΕΣ

Αντιγηραντική κρέμα σύσφιξης και διατήρησης της ελαστικότητας 35+

Η ελαστικότητα είναι από τα φαινόμενα της επιδερμίδας…
Read more
ΚΡΕΜΕΣ

Αντιρυτιδική κρέμα με πεπτίδια για πορσελάνινη επιδερμίδα 40+

Η σημερινή μας συνταγή είναι για επιδερμίδες 40+ για την…
Read more
Newsletter
Υπέροχες Συνταγές

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *