ΑΝΤΙΗΛΙΑΚΑ

Αντιηλιακό γαλάκτωμα με δείκτη προστασίας 40

Σήμερα θα σας πούμε πως να φτιάξετε αντηλιακό με δείκτη 40 και θα χρησιμοποιήσουμε εργαστηριακούς δείκτες, μιας και δεν υπάρχουν φυσικοί δείκτες.


Τι θα χρειαστείτε;

ΦΑΣΗ Α
Coconut oil 6ml
Σιτέλαιο5ml
Ιπποφαές 5ml
Ελίχρυσος έλαιο3ml
Eusolex7ml
Salisol10gr
Phytocare4gr
ΦΑΣΗ Β
Ανθόνερο Λεβάντας60ml
Xanthan gum0.3gr
ΦΑΣΗ Γ
Optiphen1ml
Watermelon άρωμα10σταγ.

Πατήστε πάνω σε κάθε προϊόν για να το δείτε στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα.

Παρασκευή

Βάζουμε σε μπενμαρι και τις 2 φάσεις.

Μόλις φτάσει τους 70ο και έχουν λιώσει τα κεριά μας και το salisol τα αποσύρουμε από την φωτιά.

Και ρίχνουμε την Φάση Β στη Φάση Α.

Ανακατεύουμε καλά με μπλέντερ χειρός.

Στο τέλος προσθέτουμε το συντηρητικό και το άρωμα.

Τοποθετούμε σε μπουκάλι των 100mlμε σπρέι.

Καλή επιτυχία!!


Βρείτε όλα τα προϊόντα που χρησιμοποιήσαμε:

Καρύδας Έλαιο (Coconut Oil)

Είναι λάδι πλούσιο σε βιταμίνες, μέταλλα, αντιμυκητιακά, αντιοξειδωτικά και αντιβακτηριδιακά στοιχεία, ό,τι καλύτερο δηλαδή για την περιποίηση δέρματος και μαλλιών. Τα αντιοξειδωτικά στοιχεία του χαρίζουν βαθιά ενυδάτωση, απομακρύνοντας τα νεκρά κύτταρα, αφήνοντας το δέρμα λείο, απαλό και φωτεινό. Λάδι πλούσιο σε όλα τα κορεσμένα οξέα.  Το έλαιο καρύδας είναι εξαιρετικά μαλακτικό, διαλυτικό συστατικό, που χρησιμεύει ως βασική πρώτη ύλη στην παρασκευή σαπουνιών. Εμπεριέχεται ακόμη σε σαμπουάν, λοσιόν για μετά το ξύρισμα, κρέμες για μαλάξεις σώματος και, ως έκδοχο, σε πολλές προστατευτικές κρέμες.

Σιτέλαιο (Wheat Germ Oil)

Το σιτέλαιο προέρχεται από την έκθλιψη του φύτρου του σιταριού  και αποτελεί ένα εξαιρετικό φυτικό λάδι, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη θρέψη και την προστασία της επιδερμίδας.  Επίσης εξ αιτίας της περιεκτικότητας του σε σε ω-6 και ω-9 λιπαρά οξέα, παρέχει αντηλιακή προστασία. Περιέχει τοκοφερόλες, στερόλες, καροτενοειδή και βιταμίνες A, C, D, E και αρκετές της ομάδας D. Αντιοξειδωτικό, καταπραϋντικό, ενυδατικό, μαλακτικό και αναζωογονητικό, έχει πολύ καλή θεραπευτική δράση, καθώς λειτουργεί κατευναστικά σε δερματολογικές εξάρσεις, απομακρύνοντας τις κοκκινίλες και ελαφρύνοντας το αίσθημα κνησμού και “τραβήγματος”. Παρέχει αποτελεσματική συμβολή στη θεραπεία για ψωρίαση, δερματίτιδα και ποικίλους ερεθισμούς του δέρματος, και αντιμετωπίζει με επιτυχία ξηρότητα και ρωγμές.

Έλαιο Ιπποφαές (Sea Buckthorn Oil)

Το έλαιο ιπποφαές προέρχεται από τους καρπούς και τους σπόρους του φυτού και είναι ιδανικό για το δέρμα. Πλούσιο σε ωμέγα-7 λιπαρά οξέα, άλφα-λινολενικό, λινελαϊκό και ελαϊκό οξύ, βιταμίνες και αντιοξειδωτικά. Χρησιμοποιείται και την ενυδάτωση του δέρματος και την αντιμετώπιση δερματικών παθήσεων όπως το έκζεμα, η ακμή και η ψωρίαση.

Ελίχρυσος Έλαιο

Το εκχύλισμα του ελίχρυσου βγαίνει από τα άνθη του φυτού και είναι αντιγηραντικό, αντιοξειδωτικό, αντιμικροβιακό, καθαριστικό. Προστατεύει το δέρμα και το χρώμα των μαλλιών από τον ήλιο. Είναι ελαιοδιαλυτό.Βοηθάει στην ανάπλαση των τραυμάτων, προσφέρει ισχυρές ιδιότητες στην αναγέννηση και επανασύνδεση των τραυματισμένων ιστών, είναι ιδανικό για το κατεστραμμένο δέρμα, αναπλάθει το πόδι της χήνας, μειώνει τις διχρωμίες και τις ουλές και αυξάνει την κυκλοφορία του κυκλοφορικού.

Eusolex 2292

Εργαστηριακό αντιηλιακό φίλτρο με δείκτη προστασίας έως 16SFP.

Salisol AB

Είναι μια λευκή κρυσταλλική σκόνη που λειτουργεί ως απορροφητής υπεριωδών ακτίνων. Όταν εφαρμόζεται στο δέρμα, το προϊόν αυτό απορροφά τις ακτίνες UV. Λειτουργεί σε συνεργασία με το eusolex και μπορεί να δώσει έως και SFP 50.

Phytocare KT

Το Phytocare KT είναι ένας φυσικός γαλακτωματοποιητής από βούτυρο Καριτέ με όλες τις ιδιότητες του βουτύρου. Συνδυάζει τις εξαιρετικές ιδιότητες των απαραίτητων λιπαρών οξέων, φυτοστερολών, βιταμινών και προερχόμενων από τα καρύδια των δέντρων Karite (επίσης γνωστά ως Mangifolia), που εμφανίζουν αντιφλεγμονώδεις και αντιοξειδωτικές ιδιότητες στο δέρμα. Είναι θρεπτικό για το δέρμα και τα μαλλιά.Δημιουργεί γαλακτώματα με υψηλή σταθερότητα για μεγάλη χρονική περίοδο αποθήκευσης και με μεγάλο εύρος θερμοκρασίας.

Λεβάντα Ανθόνερο 1lt

To ανθόνερο της λεβάντας παράγεται με τη μέθοδο απόσταξης από φρέσκα άνθη Λεβάντας – Lavandula angustifolia. Θεωρείται τονωτικό για την επιδερμίδα. Χρησιμοποιείται σε περιπτώσεις ήπιας ακμής. Έχει αντιβακτηριδιακές ιδιότητες και αντιμετωπίζει τις ατέλειες του δέρματος (κοκκινίλες, σπυράκια, ερεθισμούς πχ μετά από ηλιοθεραπεία).

Ξανθάνη (Xanthan Gum)

Η γόμμα ξανθάνη (xanthan gum) είναι ένα φυσικό προϊόν, αποτέλεσμα της βακτηριακής ζύμωσης της γλυκόζης από ένα βακτήριο, το Xanthomonas campestris. Χρησιμοποιείται ως πηκτικό μέσο σε κρέμες, αφρόλουτρα, σαμπουάν εξασφαλίζοντας τη συνοχή του προϊόντος.Είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για τη δημιουργία τζέλ.

Optiphen 100ml

Το συντηρητικό Optiphen είναι paraben-free και formaldehyde-free. Προσφέρει αποτελεσματική προστασία από τα βακτήρια και τα μικρόβια, χωρίς να επηρεάζει την υφή και τη ποιότητα των καλλυντικών. Δεν παρουσιάζει αρνητικές αλληλεπιδράσεις με συστατικά των καλλυντικών όπως το Geogard με τη Βιταμίνη C, και είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό.Το Optiphen όχι μόνο παρέχει προστασία ευρέος φάσματος κατά των βακτηρίων, ζύμης και μούχλας αλλά η παρουσία του Caprylyl Glycol προσδίδει μια εξαιρετική αίσθηση στο τελικό σκεύασμα, καθιστώντας το χρήσιμο σε κρέμες, αντηλιακά, λοσιόν, καλλυντικά χρώματος, αφρόλουτρα και σαμπουάν.

Καρπούζι άρωμα

Δροσερό άρωμα καρπουζιού για σαπούνια και καλλυντικά.

Related posts
ΑΝΤΙΗΛΙΑΚΑ

Λάδι μαυρίσματος 100ml

Σήμερα θα φτιάξουμε ένα λάδι χρησιμοποιώντας το νέο…
Read more
Newsletter
Υπέροχες Συνταγές

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *