ΠΟΔΙΑ

After shave για γυναίκες

Μία υπέροχη συνταγή, γαλάκτωμα για γυναίκες, για μετά το ξύρισμα. Βοηθά να μειωθούν κοκκινίλες και ερεθισμοί ενώ ταυτόχρονα δίνει βαθιά ενυδάτωση.

Τι θα χρειαστείτε;

ΦΑΣΗ Α
Natragem 4gr 
Beeswax φυτικό 1gr 
Safflower 3ml 
Pumpkin seed oil 3ml 
Chamomile oil 3ml 
Babassu oil2ml
Plantsil 2ml 
ΦΑΣΗ Β
Ανθόνερο Μυρτιάς 66ml
Εκχ. Κόκκινου κρεμμυδιού 2ml
Εκχ. Πικραλίδας 3ml 
Εκχ. Χαμομήλι 3ml 
ΦΑΣΗ Γ
Chia seed oil 2ml
D Panthenol 2ml 
Hyaluronic acid 3ml 
Vitamin E 2ml 
Geogard 1ml 
Αιθέριο χαμομήλι 2 σταγ.
Αιθέριο Λεβάντας 8 σταγ.
Ματζουράνα 3 σταγ.

Πατήστε πάνω σε κάθε προϊόν για να το δείτε στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα.

Τρόπος παρασκευής

Σε 2 δοχεία σε μπεν μαρί έχουμε τις 2 φάσεις μας (Α & Β).

Όταν οι γαλακτωματοποιητές που βρίσκονται στην Α φάση λιώσουν αποσύρουμε και τα 2 δοχεία από την φωτιά.

Ρίχνουμε το περιεχόμενο της Β φάσης στην Α και ξεκινάμε να ανακατεύουμε με ένα μικρό μίξερ χειρός για λίγα λεπτά, μετά αν θέλουμε συνεχίζουμε το ανακάτεμα με μία σπάτουλα ανά τακτά διαστήματα έως ότου το μείγμα μας φτάσει τους 35 βαθμούς.

Τότε ξεκινάμε να ρίχνουμε τα υλικά της Γ Φάσης ανακατεύοντας έως ότου διαλυθούν τα υλικά μας.

Τοποθετούμε σε αποστειρωμένη συσκευασία.

Βρείτε όλα τα απαραίτητα υλικά στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα  www.manischemicals.com αλλά και στο φυσικό μας κατάστημα, Γερανίου 13, Ομόνοια.

Καλή επιτυχία!!!


Βρείτε όλα τα προϊόντα που χρησιμοποιήσαμε:

Natragem EW

Το Natragem EW είναι ένας φυσικός γαλακτοματοποιητής, ο οποίος μπορεί να δημιουργήσει από ρευστά γαλακτώματα έως πηχτή κρέμα.

Vegetable BeesWax 500gr

Φυσικό, φυτικό κερί εναλλακτικό της μέλισσας για όσους θέλουν να δημιουργήσουν καλλυντικά χωρίς ζωικά συστατικά. Χρησιμοποιείτε με τον ίδιο τρόπο που χρησιμοποιούμε και το κερί μέλισσας. Είναι ελαιοδιαλυτό.

Safflower oil

Το έλαιο Safflower λαμβάνεται από το φυτό Carthamus tinctorius και αποτελείται κυρίως από τα τριγλυκερίδια του λινολεϊκού οξέος. Θεωρείται ως ένα πολύ ενυδατικό και μαλακτικό λάδι για το δέρμα και πιθανότατα έχει το υψηλότερο ποσοστό ακόρεστων λιπαρών όλων των ελαίων. Περιέχει υψηλό επίπεδο λινολεϊκού οξέος, το οποίο είναι γνωστό μαχητή ακμής και είναι επίσης πλούσιο σε βιταμίνη Ε, ένα μεγάλο αντιοξειδωτικό. Στα μαλλιά, το λάδι θα προωθήσει την ανάπτυξη των μαλλιών και θα ενυδατώσει το τριχωτό της κεφαλής.

Κολοκυθο-σπορέλαιο (Pumpkin seed oil)

Το έλαιο κολοκύθας είναι ένα σκούρο πράσινο φυτικό έλαιο με πλούσια γεύση καρυδιού που παράγεται με την ψυχρή συμπίεση σπόρων κολοκύθας και είναι πλούσιο σε βιταμίνη Ε, ψευδάργυρο, ωμέγα 3- και 6-λιπαρά οξέα καθώς και αντιοξειδωτικά. Ως εκ τούτου έχει τεράστια οφέλη για το δέρμα όσον αφορά τη συγκράτηση της υγρασίας, την καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών και τη διατήρηση μιας νεανικής εμφάνισης. Οι υψηλές ποσότητες ψευδαργύρου και βιταμίνης Ε βελτιώνουν επίσης τον τόνο του δέρματος, βοηθούν τις πληγές να θεραπεύονται πιο γρήγορα, καταπολεμούν την ακμή και βοηθούν στην ανανέωση του δέρματος.

Χαμομηλέλαιο (Chamomila oil)

To Χαμομηλέλαιο προκύπτει από την επεξεργασία των ανθών του φυτού. Το έλαιο του χαμομηλιού έχει καταπραϋντικές, ηρεμιστικές, μαλακτικές, αναπλαστικές, καθαριστικές και αντιμικροβιακές ιδιότητες. Ανακουφίζει άμεσα από κνησμό, δερματικές παθήσεις, αλλεργίες, ακμή.

Dragon’s Blood LP

Συνδυασμός εξαιρετικών βοτανικών συστατικών όπως το βούτυρο Shea και το Argan Oil, με ένα εκχύλισμα που λαμβάνεται από το latex του δέντρου Croton lechleri, με πολλαπλές ευεργετικές ιδιότητες για θεραπείες περιποίησης.

Plantsil (Φυτική Σιλικόνη)

Φυσικό υποκατάστατο της σιλικόνης από ελιά. Είναι εστέρας λαδιού και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε προιόντα μαλλιών και προσώπου.

Μυρτιά Ανθόνερο 1lt

Έχει στυπτικές ιδιότητες που την καθιστούν χρήσιμη στη φροντίδα του λιπαρού και ώριμου δέρματος, καθώς και του δέρματος με ανοιχτούς πόρους και ακμή.

Εκχύλισμα κόκκινου κρεμμυδιού

Το εκχύλισμα από το κόκκινο κρεμμύδι μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε προϊόντα για πρόσωπο και μαλλιά και έχει πολλές καλλυντικές χρήσεις.

Πικραλίδα Εκχύλισμα (Taraxaco)

Η πικραλίδα (Taraxacum officinale η λατινική ονομασία της), επίσης γνωστή ως «το δόντι του λιονταριού» ή αγριοράδικο ή ταραξάκο, είναι ένα πολυετές βότανο που υπάρχει σε αφθονία στα ελληνικά βουνά και λιβάδια και είναι γνωστή σε πολλούς και ως ραδίκι του βουνού. Είναι πλούσιο σε υδατάνθρακες, φυτικές ίνες, πρωτεΐνες και μέταλλα, όπως σίδηρο, κάλιο (η πιο δυναμική πηγή καλίου) μαγνήσιο, μαγγάνιο, θείο, νάτριο, ψευδάργυρο. Περιέχει ακόμη βιταμίνες: Α, Β-όπως νιασίνη, ριβοφλαβίνη, θειαμίνη, φολικό οξύ, βιταμίνη C, βιταμίνη D, βιταμίνη Ε, βιταμίνη Κ, φλαβονοειδή και τέλος καροτενοειδή.

Χαμομήλι Εκχύλισμα LG

Το εκχύλισμα χαμομηλιού προέρχεται από την επεξεργασία των ανθών του φυτού, το οποίο είναι γνωστό ως Άγριο ή ως Γερμανικό χαμομήλι. Το Χαμομήλι έχει ισχυρή αντιφλεγμονώδη δράση και είναι ιδανικό για την ευαίσθητη και ευερέθιστη επιδερμίδα.

Chia seed oil

To Chia oil είναι σπουδαίο αντιφλεγμονώδες, αντιγηραντικό και στυπτικό έλαιο, πολύ πλούσιο σε ω-3 λιπαρά, εφαρμόζεται για αντιμετώπιση της ροδόχρους ακμής (Rosacea), αφαίρεση κηλίδων, ενισχύει την ανάπτυξη και τη λάμψη των μαλλιών και νυχιών και είναι συστατικό σε ενυδατικές κρέμες, eye serums και σαμπουάν. Ενδείκνυται για ώριμο και ταλαιπωρημένο δέρμα. Εξαιρετικό για τοπική θεραπεία των ουλών, που είναι απόρροια ακμής.

Panthenol D 100%

Η γνωστή Προβιταμίνη Β5 προσφέρει βαθιά ενυδάτωση, επιταχύνει την επούλωση επιφανειακών πληγών, είναι αντιφλεγμονώδη. Είναι μια θρεπτική ουσία από την οικογένεια βιταμινών Β που βοηθά στη διαχείριση των αρνητικών αποτελεσμάτων που μπορεί να έχει το οξειδωτικό στρες στο δέρμα μας, όπως ερυθρότητα, λεπτές γραμμές, τραχύτητα δέρματος και πολλά άλλα.

Υαλουρονικό οξύ 1% σε διάλυση

Υαλουρονικό οξύ σε διάλυση 1%. Χρησιμοποιείται σε καλλυντικά σκευάσματα και δίνει βαθιά ενυδάτωση και αντιγήρανση, γεμίζοντας τις ρυτίδες από μέσα προς τα έξω. Ποσοστό Χρήσης: 3-10%

Βιταμίνη Ε

Γνωστή και σαν α-τοκοφερόλη είναι ένα ισχυρό λιποδιάλυτο αντιοξειδωτικό που καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες. Προσφέρει βαθιά ενυδάτωση σε ξηρά αφυδατωμένα δέρματα. Απαραίτητη σε όλα τα καλλυντικά σαν φυσικό συντηρητικό.

Geogard 221

Είναι ένα συνθετικό συντηρητικό εγκεκριμένο από τον ΕCOCERT για καλλυντική χρήση. Ιδανικό για καλλυντικές κρέμες, λοσιόν και υγρά σαπούνια, σαμπουάν.

Λεβάντα (Lavandula angustifolia barrem)

Είναι το αιθέριο έλαιο, που έχει τις περισσότερες εφαρμογές. Χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση εγκαυμάτων, για την καταπολέμηση του stress, μείωση άγχους, απάλυνση μυοσκελετικών πόνων. έχει άριστες  αναπλαστικές, καταπραυντικές, αντικαταθλιπτικές, αντιφλεγμονώδεις και επουλωτικές ιδιότητες. Κατά της κυτταρίτιδας, ιδανικό για αποτοξίνωση, για δερματίτιδες, εκζέματα και γυναικολογικά προβλήματα. Χρησιμοποιείται απ’ευθείας στην επιδερμίδα σε εγκαύματα, ερεθισμούς και τσιμπήματα. Αποτελεσματικό ως εντομοαπωθητικό.

Μαντζουράνα γλυκιά [Marjoram, Sweet] (Οriganum marjorana)

Το αιθέριο έλαιο της Μαντζουράνας (Sweet Marjoram),  λαμβάνεται από την απόσταξη των φύλλων και των ανθέων του φυτού και έχει ζεστό και ευχάριστο άρωμα. Ανακουφιστικό έλαιο για μυοσκελετικούς πόνους, ενδείκνυται σε περιπτώσεις ατονίας και κακής διάθεσης και τονώνει ιδιαίτερα το νευρικό σύστημα. Πολύ καλό για κρυολογήματα και ημικρανίες.

Related posts
ΑΠΟΣΜΗΤΙΚΑΠΟΔΙΑ

Αντικουνουπικό σπρέϊ

Ένα εναλλακτικό αντί-κουνουπικό σπρέι για ανθρώπους…
Read more
ΠΟΔΙΑ

Κρεμοτζέλ για Πρησμένα πόδια

Σας έχουμε μία νέα, πολύ εύκολη, συνταγή για όσους και…
Read more
Newsletter
Υπέροχες Συνταγές

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *