ΚΡΕΜΕΣ

After shave για άντρες

Δεν θα αφήσουμε παραπονεμένους τους άντρες για αυτό θα δώσουμε μια συνταγή και για αντρικό γαλάκτωμα ξυρίσματος με κάποιες μικρές παραλλαγές στα συστατικά και θα δώσουμε αίσθηση δροσιάς στο προϊόν.

Τι θα χρειαστείτε;

ΦΑΣΗ Α 21%
Phytocream4gr 
Beeswax φυτικό 1gr
Ιπποφαές 4gr
Αμαμελίδα έλαιο 5gr
Plantsil4gr
Mango butter 3gr
ΦΑΣΗ Β 75%
Ανθόνερο Μυρτιάς 66gr 
Εκχ. Αμαμελίδας3gr 
Εκχ. Αγγούρι 3gr
Αλόη χυμός 3gr
ΦΑΣΗ Γ 7%
Fucocert2gr
Vitamin B complex 2gr
Vitamin E 2gr 
Geogard 1gr 
Αιθέριο Mέντα 5 σταγ.
Αιθέριο Σανταλόξυλο 3 σταγ.
Vetiver 3 σταγ.
Γιασεμί 2 σταγ.

Πατήστε πάνω σε κάθε προϊόν για να το δείτε στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα

Τρόπος παρασκευής

Σε 2 δοχεία σε μπεν μαρί έχουμε τις 2 φάσεις μας (Α & Β).

Όταν οι γαλακτωματοποιητές που βρίσκονται στην Α φάση λιώσουν αποσύρουμε και τα 2 δοχεία από την φωτιά.

Ρίχνουμε το περιεχόμενο της Β φάσης στην Α και ξεκινάμε να ανακατεύουμε με ένα μικρό μίξερ χειρός για λίγα λεπτά, μετά αν θέλουμε συνεχίζουμε το ανακάτεμα με μία σπάτουλα ανά τακτά διαστήματα έως ότου το μείγμα μας φτάσει τους 35 βαθμούς.

Τότε ξεκινάμε να ρίχνουμε τα υλικά της Γ Φάσης ανακατεύοντας έως ότου διαλυθούν τα υλικά μας.

Τοποθετούμε σε αποστειρωμένη συσκευασία.

Βρείτε όλα τα απαραίτητα υλικά στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα  www.manischemicals.com αλλά και στο φυσικό μας κατάστημα, Γερανίου 13, Ομόνοια.

Καλή επιτυχία!!!

Βρείτε όλα τα προϊόντα που χρησιμοποιήσαμε:

Phytocream®2000

Φυτικός γαλακτωματοποιητής από πρωτεΐνες σιταριού και κοκοφοίνικα με υψηλή συμβατότητα με το ανθρώπινο δέρμα .

Χρησιμοποιείται για την παρασκευή καλλυντικών κρεμών, γαλακτωμάτων, λοσιόν.

Fucocert

To Fucocert είναι ένα φυσικό προϊόν που είναι καταπραϋντικό, ενυδατικό, αντιγηραντικό, αναδομεί τα κύτταρα και δίνει απαλή υφή στα προϊόντα.

Κατάλληλο για προϊόντα προσώπου, σώματος και μαλλιών.

Δεν περιέχει συντηρητικό και είναι εγκεκριμένο από ECOCERT.

Βούτυρο Μάνγκο (Mango Butter)

Γεμάτο με βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά όπως το ασβέστιο, το κάλιο, η βιταμίνη Α, το Ε και το C και αρκετές βιταμίνες Β, το βούτυρο μάνγκο είναι ιδιαίτερα χρήσιμο σε παραμελημένες ή κατεστραμμένες από τον ήλιο δέρματα που χρειάζονται επιπλέον φροντίδα.

Με την υψηλή περιεκτικότητά του σε λινολεϊκό οξύ και ελαϊκό οξύ, το βούτυρο μάνγκο είναι πολύ καλό για τη διατήρηση της ελαστικότητας και της ευκαμψίας του δέρματος. Έχει επίσης βιταμίνη C που ενισχύει την παραγωγή κολλαγόνου στο δέρμα. Το κολλαγόνο είναι δομική πρωτεΐνη που διατηρεί την επιδερμίδα μας λεία, απαλή και νεανική.

Vegetable BeesWax 500gr

Φυσικό, φυτικό κερί εναλλακτικό της μέλισσας για όσους θέλουν να δημιουργήσουν καλλυντικά χωρίς ζωικά συστατικά. Χρησιμοποιείτε με τον ίδιο τρόπο που χρησιμοποιούμε και το κερί μέλισσας. Είναι ελαιοδιαλυτό.

Ιπποφαές Έλαιο (Sea Buckthorn oil)

Το έλαιο ιπποφαές προέρχεται από τους καρπούς και τους σπόρους του φυτού και είναι ιδανικό για το δέρμα. Πλούσιο σε ωμέγα-7 λιπαρά οξέα, άλφα-λινολενικό, λινελαϊκό και ελαϊκό οξύ, βιταμίνες και αντιοξειδωτικά. Χρησιμοποιείται και την ενυδάτωση του δέρματος και την αντιμετώπιση δερματικών παθήσεων όπως το έκζεμα, η ακμή και η ψωρίαση.

Αμαμηλίδα Έλαιο (Witch Hazel oil)

Το έλαιο Αμαμελίδας προέρχεται από τα άνθη, τα φύλλα και το φλοιό του μικρού αυτού θάμνου που συναντάται κυρίως στη Βόρεια Αμερική. Αποτελεί φυσικό στυπτικό, έχει αντιφλεγμονώδη και αντιμικροβιακή δράση καθώς παρουσιάζει αιμοστακτικές και παυσίπονες ιδιότητες.

Plantsil Φυτική Σιλικόνη

Φυσικό υποκατάστατο της σιλικόνης από ελιά.

Είναι εστέρας λαδιού και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε προιόντα μαλλιών και προσώπου.

Μυρτιά Ανθόνερο 1lt

Η Μυρτιά (Myrtus communis) είναι ένας αειθαλής θάμνος με αρωματικά λευκά ή ροζ λουλούδια. Έχει στυπτικές ιδιότητες που την καθιστούν χρήσιμη στη φροντίδα του λιπαρού και ώριμου δέρματος, καθώς και του δέρματος με ανοιχτούς πόρους και ακμή.

Αμαμελίδα Εκχύλισμα

Το εκχύλισμα αμαμελίδας είναι ιδανικό για ακνεϊκά δέρματα καθώς μειώνει σταδιακά την ακμή.

Επίσης μπορεί να χρησιμοποιηθεί για αμυχές, πρηξίματα, κοψίματα, μελανιές και εκδορές.

Οι στηπτικές ιδιότητες της Αμαμελίδας συμβάλουν ιδιαίτερα αποτελεσματικά στο κλείσιμο των ανοιχτών πόρων καθώς και σε προϊόντα ματιών καθώς θεωρείται πως μειώνει τις “σακούλες” κάτω από τα μάτια.

Η ιδιότητα της  να βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος τοπικά, την καθιστά κατάλληλη και για την περιποίηση της φλεβίτιδας.

Υδατοδιαλυτό

Ποσοστό χρήσης: 3-5%

Αγγούρι εκχύλισμα LG

Είναι αντιφλεγμονώδες, δροσιστικό και προάγει την σύσφιξη της επιδερμίδας. Ακόμη περιέχει μεγάλη ποσότητα βιταμίνης Ε, λιπαρά οξέα και αντιοξειδωτικά και κατά συνέπεια έχει ισχυρή αντιφλεγμονώδη δράση.

Αλόη Χυμός

H λέξη «αλόη» προέρχεται από την εβραϊκή λέξη «alloeh» και σημαίνει πικρή και λαμπερή ουσία ενώ η λέξη «βέρα», έχει τη ρίζα της στη λατινική και σημαίνει «αληθινός». Κατάγεται πιθανότατα από τη Βόρεια Αφρική, τις Κανάριους Νήσους και το Πράσινο Ακρωτήρι. Το φύλλο της αλόης αποτελείται από τέσσερα στρώματα: το φλοιό, τον υποφλοιώδη χιτώνα, το στρώμα της κόλλας και το παρέγχυμα ή πολφός, που είναι το στρώμα το οποίο περιέχει το πολύτιμο ζελέ. Από την επεξεργασία αυτού του ζελέ είναι που παράγονται τα διάφορα προϊόντα της αλόης. Ο χυμός αλόης που έχουμε είναι μόνο για εξωτερική χρήση και χρησιμοποιείται για την περιποίηση του σώματος και των μαλλιών, καθώς ενυδατώνει, αυξάνει την παραγωγή κολλαγόνου και ενισχύει τη φυσική τους άμυνα.

Vitamin B Complex WP

Περιλαμβάνει τις βιταμίνες: B5 (D-Panthenol), B3 (Niacinamide), B1 (Thiamin), B2 (Riboflavin), B6 (Pyridoxine), B12 (Cyanocobalamin). Οι βιταμίνες Β βοηθούν στη διατήρηση υγιούς δέρματος. Είναι ιδανικές για: σμηγματορροϊκές φλεγμονές, ξηρό και αφυδατωμένο δέρμα, ξηρές άκρες στο στόμα, προβλήματα μαλλιών και εύθραυστα νύχια. Λόγω της φυσικής του περιεκτικότητας σε πρωτεΐνες και υδατάνθρακες το σύμπλεγμα είναι πιο αποτελεσματικό από τις μεμονωμένες βιταμίνες.

Βιταμίνη Ε

Γνωστή και σαν α-τοκοφερόλη είναι ένα ισχυρό λιποδιάλυτο αντιοξειδωτικό που καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες. Προσφέρει βαθιά ενυδάτωση σε ξηρά αφυδατωμένα δέρματα. Απαραίτητη σε όλα τα καλλυντικά σαν φυσικό συντηρητικό.

Geogard 221

Είναι ένα συνθετικό συντηρητικό εγκεκριμένο από τον ΕCOCERT για καλλυντική χρήση. Ιδανικό για καλλυντικές κρέμες, λοσιόν και υγρά σαπούνια, σαμπουάν.

Μέντα [Peppermint] (Mentha piperita)

Το αιθέριο έλαιο της Μέντας (Peppermint) προέρχεται από απόσταξη των φύλλων και των ανθέων της και το άρωμα της είναι φρέσκο και δροσερό. Τονώνει, δροσίζει και ανεβάζει τη διάθεση, επιφέρει αύξηση πνευματικής διαύγειας και μνήμης. Βοηθά στην αποσυμφόρηση του αναπνευστικού. Καταπολεμά την ακμή και την κακοσμία. Αντιμετωπίζει διαταραχές του πεπτικού συστήματος. Έχει αναλγητική,  αντιφλεγμονώδη και αντισπασμωδική  δράση. Χρήσεις: σε συσφικτικά προϊόντα και κατά των ευρυαγγειών, στοματικά διαλύματα, οδοντόκρεμες, αποσμητικά στόματος, λοσιόν, αφρούς και ζελέ ξυρίσματος, σαμπουάν, προϊόντα κατά της ακμής, στην αρωματοθεραπεία, σε τρόφιμα και ζαχαροπλαστική.

Σανταλόξυλο ινδικό (Santalum album)

Αφροδισιακό, αντισηπτικό, στυπτικό, αντιικό, αντιφλεγμονώδες, αποχρεμπτικό, υποτασικό, αντιγηραντικό, αντισπασμωδικό, χαλαρωτικό, δυναμωτικό μνήμης και αντικαταθλιπτικό. Ενδείκνυται για αντιμετώπιση λαρυγγίτιδας, βρογχίτιδας, βήχα, πονόλαιμου. Πολύ αποτελεσματικό για ξηρό, σκασμένο και ερεθισμένο δέρμα. Χρήσεις: Αρωματοποιία, after shave, προϊόντα περιποίησης της ξηρής επιδερμίδας, lip balms, σκασμένα δέρματα.

Βετιβέρια (Vetiveria zizanoides)

Το αιθέριο έλαιο της Βετιβέριας (Vetiver) προέρχεται από απόσταξη των ριζών του φυτού και έχει ένα βαρύ δασώδες έντονο άρωμα. Έχει αντισηπτική, αντικαταθλιπτική, μυοχαλαρωτική, αντιφλεγμονώδη και αφροδισιακή δράση και βοηθά σημαντικά στην καλή κυκλοφορία του αίματος. Εξομαλύνει και ανανεώνει την επιδερμίδα, απαλύνοντας σημάδια ακμής, σκούρες κηλίδες και ραγάδες. Χρησιμοποιείται στη σύνθεση αρωμάτων.

Γιασεμί Absolut (Jasminum officinale)

Το αιθέριο έλαιο γιασεμιού είναι από τα δημοφιλέστερα αιθέρια έλαια παγκοσμίως. Το δυνατό, εξωτικό, γλυκό και διαπεραστικό του άρωμα δίνει αίσθηση ισορροπίας, ηρεμεί και  αναζωογονεί. Αντικαταθλιπτικό, προσδίδει αυτοπεποίθηση και αντιμετωπίζει ικανοποιητικά stress και άγχος. Ιδανικό αντιγηραντικό, ενυδατώνει το ξηρό και ερεθισμένο δέρμα και βοηθά στη μείωση της εμφάνισης των ρυτίδων. Ενδείκνυται ιδιαίτερα για ώριμες επιδερμίδες.

Related posts
ΚΡΕΜΕΣ

Golden Age αντιγηραντική κρέμα για βαθιές ρυτίδες και ενίσχυση κολλαγόνου 50+

Αν και η ηλικιακή περίοδος που ορίζει τη μέση ηλικία…
Read more
ΚΡΕΜΕΣ

Κρέμα για ροδόχρους ακμή 100ml

Πολλοί άνθρωποι, κυρίως γυναίκες υποφέρουν από…
Read more
ΚΡΕΜΕΣ

Αντιγηραντική κρέμα σύσφιξης και διατήρησης της ελαστικότητας 35+

Η ελαστικότητα είναι από τα φαινόμενα της επιδερμίδας…
Read more
Newsletter
Υπέροχες Συνταγές

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *