Site icon Manis Cosmetics

Ξηρό «σαμπουάν» για λιπαρά μαλλιά 50γρ για μελαχρινές-ους

Το ξηρό σαμπουάν έρχεται να σας βγάλει από την δύσκολη θέση στην περίπτωση που έχετε λιπαρά μαλλιά ή δεν προλάβατε να τα λούσετε.

Θα απορροφήσει την λιπαρότητα και τα μαλλιά σας θα ανακτήσουν τον όγκο τους!

Το άμυλο αραβοσίτου είναι από τα πιο ωφέλιμα άμυλα καθώς η υφή του είναι αρκετά πουδρένια χωρίς να αφήνει στα καλλυντικά λευκούς κόκκους.

Ο ενεργός άνθρακας εκτός από το χρώμα του, στην συνταγή μας δίνει και όλες τις ευεργετικές του ιδιότητες. Ο άνθρακας απορροφά όπως ένας μαγνήτης όλες τις τοξίνες τις οποίες κρατά στην επιφάνειά του. Σε συνδυασμό με τις αντιβακτηριδιακές ιδιότητές του τον καθιστά ιδανικό συστατικό πολλών προϊόντων που προορίζονται για λιπαρά και με ακμή επιρρεπή δέρματα και μαλλιά.  Ο ενεργός άνθρακας επίσης, βοηθά στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων, καθαρίζει τους πόρους, φωτίζει το θαμπό δέρμα.

Όσον αφορά στις ξανθές φίλες μας αλλά και στους φίλους, μας χρησιμοποιούμε την ίδια συνταγή μόνο που στην θέση του ενεργού άνθρακα θα χρησιμοποιήσουμε τo color clay TILIA. Είναι κατάλληλος για δέρμα και μαλλιά προσφέροντας ωραία και αναζωογονητική αίσθηση στα καλλυντικά μας. Προσφέρει το απαλό χρυσαφένιο χρώμα του σε μάσκες, makeup, σαπούνια και ξηρά σαμπουάν.

Επειδή όμως τα ξανθά μαλλιά ποικίλουν, αν δεν ταιριάζει η συγκεκριμένη άργιλος στην απόχρωση σας, τότε την ανάλογη δοσολογία την καλύπτεται με άμυλο, χωρίς δηλαδή το σαμπουάν να έχει χρώμα.

Τα κόκκινα μαλλιά όσο εντυπωσιακά είναι αλλά τόσο είναι μπελάς και ευαίσθητα στο νερό και στο συνεχές λούσιμο. Στις κοκκινομάλλες φίλες μας, θα προτείνουμε τον color clay CEDRUS για αποτοξινωτική δράση και πλούσιο χάλκινο χρώμα.

Στις καστανές και στους καστανούς φίλους μας, η κατάλληλη επιλογή είναι το color clay COCOA, με όλες τις απορροφητικές ιδιότητες σμήγματος που έχει το κακάο. 

Τι θα χρειαστείτε:

άμυλο αραβοσίτου40 γρ.
ενεργός άνθρακας10 γρ.
αιθ. έλαιο γεράνι3 σταγόνες
αιθ. έλαιο λεμόνι5 σταγόνες
αιθ. έλαιο λεβάντας5 σταγόνες
Πατήστε πάνω σε κάθε προϊόν για να το δείτε στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα.

Τρόπος παρασκευής:

Ζυγίζουμε 40γρ άμυλο αραβοσίτου, ύστερα προσθέτουμε 10γρ ενεργό άνθρακα. Ρίχνουμε 3 σταγόνες γεράνι, 5 σταγόνες λεμόνι και 5 σταγόνες λεβάντα, ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν τα αιθέρια στις σκόνες.

Τοποθετούμε σε βαζάκι και χρησιμοποιούμε με πινέλο στη ρίζα των μαλλιών σε όλο το κεφάλι. Ύστερα περνάμε με χτένα τα μαλλιά ώστε να μείνει η πρέπουσα ποσότητα «σαμπουάν» στα μαλλιά.

Καλή Επιτυχία!!


Exit mobile version