SERUM

Λευκαντικό & αντιοξειδωτικό σέρουμ με ρετινάλη 30ml

Καθώς μπαίνουμε σιγά σιγά στο Φθινόπωρο, είναι η κατάλληλη εποχή για να φροντίσουμε το δέρμα μας με ένα υπέροχο λευκαντικό και αντιοξειδωτικό σέρουμ. Τα βασικά συστατικά που θα  χρησιμοποιήσουμε σε αυτή την συνταγή, είναι η ρετινάλη και το ανθόνερο κράταιγου. Αυτό το σέρουμ μπορεί να φορεθεί όλες τις ώρες της ημέρας, ακόμα και τις πρωινές.

Τι είναι η ρετινάλη?

Η κοινή χημική ονομασία Retinal είναι ένα ρετινοϊκό οξύ πρόδρομο, το οποίο σχηματίζεται ως ενδιάμεσος μεταβολίτης στο μετασχηματισμό της ρετινόλης σε ρετινοϊκό οξύ στα κερατινοκύτταρα του ανθρώπου. Επιπλέον, η μεταβολή της ρετινάλης σε ρετινοϊκό οξύ εμφανίζεται μόνο από κερατινοκύτταρα σε κατάλληλο στάδιο διαφοροποίησης, οδηγώντας σε μια πιο ελεγχόμενη παράδοση ρετινοϊκού οξέος και ασθενέστερου ρετινοειδούς. Το Retinal είναι ένας μοναδικός συνδυασμός συστατικών, που προστατεύει από το μπλε φως και παρέχει αντιγηραντική δράση.       

Είναι ένα ισχυρό ενισχυτικό της κυτταρικής προστασίας ενώ ενισχύει την ενυδάτωση του δέρματος.Eίναι ιδανικό για τις μεγαλύτερες ηλικίες καθώς αναζωογονεί και επιδιορθώνει την επιδερμίδα, ενώ προστατεύει από την ρύπανση και την ηλιακή ακτινοβολία. Επιπλέον, μειώνει την ερυθρότητα του δέρματος, παρέχει ασπίδα κατά των ελεύθερων ριζών και είναι κατά της ακμής.

Βασικές διαφορές μεταξύ ρετινάλης και ρετινόλης

  • Η ρετινάλη έχει αντιβακτηριακές ιδιότητες, καθιστώντας την ιδανική για λιπαρά ή δέρματα με πανάδες και δυσχρωμίες.
  • Η ρετινάλη δεν είναι τοξική και φωτοευαίσθητη.
  • Η ρετινόλη απέχει πιο πολύ από την ρετινάλη στο ρετινοικό οξύ.
  • Προστατέυει απο το μπλε φως
  • Θα αντικαταστήσει την ρετινόλη στα καλλυντικά σύντομα.

Τι γνωρίζετε για τον ευεργετικό Κράταιγο?

Το Crataegus Monogyna, γνωστό και ως κοινός κράταιγος, ένα ένα διεισδυτικό ζιζάνιο με λευκό λουλούδι, που όταν ωριμάζει παίρνει κόκκινο χρώμα. Είναι εγγενές στην Ευρώπη, τη δυτική Ασία και τη βορειοδυτική Αφρική. Το μούρο του φυτού είναι επίσης θρεπτικό. Τα λουλούδια του κράταιγου είναι πλούσια πηγή βιταμινών , ενώ τα φρούτα του είναι πλούσια πηγή αντιοξειδωτικών (χλωρογενικό οξύ, υπερροσίδη, ισοκερκιτρίνη, ρουτίνη, κερσετίνη και ουρσολικό οξύ). Επιπλέον, χρωστικές όπως οι ανθοκυανιδίνες είναι υπεύθυνες για την αντιοξειδωτική του δράση.

Είναι γνωστό για την αντιοξειδωτική δράση και επίδραση στο δέρμα και είναι κατά της γήρανση και της φωτογήρανσης. Το εκχύλισμα φρούτων είναι επίσης χρήσιμο ως αντιμικροβιακό και αντιφλεγμονώδες μέσο. Πιστεύεται ότι φωτίζει τον τόνο του δέρματος. Χρησιμοποιείται σε προϊόντα περιποίησης δέρματος και περιποίησης σώματος. Βελτιώνει τη μικροκυκλοφορία στο δέρμα, καταπραύνει τη φλεγμονή και την ερυθρότητα.

Τι θα χρειαστείτε;

WEYLCARE1 %
ΑΝΘΟΝΕΡΟ ΚΡΑΤΑΙΓΟΥ88 %
ΦΥΤΙΚΗ ΓΛΥΚΕΡΙΝΗ3 %
RETINAL3 %
VITAMINE E2 %
CITYSTEM2 %
OPTIPHEN1 %
ΑΙΘΕΡΙΟ ΕΛΑΙΟ ΙΕΡΟΒΟΤΑΝΟ5 σταγόνες
ΑΙΘΕΡΙΟ ΕΛΑΙΟ ΣΑΝΔΑΛΟΞΥΛΟ 6 σταγόνες
ΑΙΘΕΡΙΟ ΕΛΑΙΟ ΚΕΔΡΟΣ 4 σταγόνες

Για να δημιουργήσετε το αρωματικό αυτό σέρουμ, θα πρέπει πρώτα να διαλύσετε το weylcare στο ανθόνερο σας. Στη συνέχει θα διαλύσετε την ρετινάλη στην γλυκερίνη. Μόλις πήξει το ανθόνερο θα προσθέσετε την διαλυμένη ρετινάλη, και τα υπόλοιπα συστατικά αναδεύοντας. Τέλος, θα προσθέσετε το συντηρητικό σας και τα αιθέρια έλαια.

Το σέρουμ μπορεί να φορεθεί όλες τις ώρες, ακόμα και τις πρωινές.

Καλή επιτυχία!!


Βρείτε όλα τα προϊόντα που χρησιμοποιήσαμε:

Κράταιγος Ανθόνερο 1 Lt

Το ανθόνερο κράταιγου (απόσταγμα) είναι το νερό που προέρχεται από την απόσταξη των ανθών του κράταιγου.

Το ανθόνερο κράταιγου περιέχει φλαβονοειδή που έχουν συνεργική δράση με τη βιταμίνη C, καθώς την σταθεροποιούν, προστατεύοντάς την από την οξείδωση, με συνέπεια να αυξάνουν τα ενδοκυτταρικά της επίπεδα. 

Περιέχει επίσης λευκο-ανθοκυανιδίνες, καθώς και τριτερπενικά παράγωγα, όπως την κραταιγολακτόνη, που περιέχει κραταιγολικό, ουρσολικό και ολεανολικό οξύ. Περιέχει ακόμη, σαπωνίνες, τανίννες, κυανούχους γλυκοζίτες, αμίνες, πολυφαινόλες και κουμαρίνες.

Retinal O5

Το RETINAL O5, είναι ένας μοναδικός συνδυασμός συστατικών, που προστατεύει από το μπλε φως και παρέχει αντιγηραντική δράση. Είναι ένα ισχυρό ενισχυτικό της κυτταρικής προστασίας ενώ ενισχύει την ενυδάτωση του δέρματος.

Το RETINAL O5 είναι ιδανικό για τις μεγαλύτερες ηλικίες καθώς αναζωογονεί & επιδιορθώνει την επιδερμίδα, ενώ προστατεύει από την ρύπανση και την ηλιακή ακτινοβολία. Επιπλέον, μειώνει την ερυθρότητα του δέρματος, παρέχει ασπίδα κατά των ελεύθερων ριζών και είναι κατά της ακμής.

Citystem 20ml

Προέρχεται από το φυτό Marrubium vulgare, γνωστό και ως White Horehound ή Marrubio και είναι ένα βρώσιμο ποώδες φυτό της οικογένειας Lamiaceae. Οι ιατρικές ιδιότητες του εκτιμήθηκαν από τους Ρωμαίους και τους Άραβες. Το φυτό έχει επίσης αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και χρησιμοποιείται εξωτερικά για δερματικά προβλήματα. 

Κάνει την επιδερμίδα  απαλή, ενώ λειαίνει τους πόρους της και βοηθά να κάνει τα μαύρα στίγματα λιγότερο ορατά, αφήνοντας το δέρμα λαμπερό και καθαρό.

Υδατοδιαλυτό – Ποσοστό χρήσης 2%

WeylCare® ATBS

Το WeylCare® ATBS είναι ένα ισχυρό υδρόφιλο πολυμερές, το οποίο είναι γνωστό για τις εξαιρετικές ιδιότητες τροποποίησης του ιξώδους του σε ευρεία κλίμακα ρΗ.

Παρουσιάζει εξαιρετική σταθερότητα και ανοχή στα περισσότερα συστατικά προσωπικής φροντίδας και ακόμη και εμφανίζει ιδιότητες γαλακτωματοποίησης με την προσθήκη ελαίων.

Και το πιο σημαντικό είναι ότι το WeylCare® ATBS έχει εξαιρετική ομαλή, ελαφριά και φρέσκια υφή.

Το WeylCare® ATBS είναι το ιδανικό συμπυκνωτικό για κάθε είδους εφαρμογές προσωπικής φροντίδας.

ΠΟΣΟΣΤΟ ΧΡΗΣΗΣ: 0,3 – 1%

Βιταμίνη Ε

Γνωστή και σαν α-τοκοφερόλη είναι ένα ισχυρό λιποδιάλυτο αντιοξειδωτικό που καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες.

Προσφέρει βαθιά ενυδάτωση σε ξηρά αφυδατωμένα δέρματα.

Απαραίτητη σε όλα τα καλλυντικά σαν φυσικό συντηρητικό.

Related posts
SERUMUncategorized

Ορός ενίσχυσης κολλαγόνου και μείωσης ρυτίδων με σμαράγδι και ανθόνερο τσαγιού

COLLAGEN BOOST WITH DIVINE EMERALD Τι ξέρετε για το σμαράγδι? Πέραν…
Read more
SERUM

Midnight Sky Serum 30 ml

Σήμερα θα φτιάξουμε ένα υπέροχο serum με πούδρα μαύρου…
Read more
SERUM

Serum για ενζυματικό peeling και βιταμίνη C

Έχετε ευαίσθητη λιπαρή επιδερμίδα με τάσεις ακμής ή…
Read more
Newsletter
Υπέροχες Συνταγές

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *